Skall_studio_logo.jpg

Skall Studio er et dansk modebrand etableret i 2013 af søstrene Julie og Marie Skall. Med sans for smukke tekstiler og feminine silhuetter, skaber søstrene klassiske og tidsløse kollektioner, som henvender sig til kvinder i alle aldre. Skall søstrenes bæredygtige livstil har de videreført til deres kollektioner, som består af økologiske materialer, rent hør, og strik produceret i Danmark. Udover Danmark, bliver Skall kollektionerne syet i Indien. Skall søstrenes kærlighed til Indien kommer efter at de begge har været bosat i landet, hvilket også afspejles i deres kollektioner som har yndige, fine detaljer og et afslappet boheme udtryk. Skall har et enkelt koncept, som er at opbygge den perfekte garderobe med tøj til enhver lejlighed, en garderobe der ikke er påvirket af modetrends, men kan bruges på tværs af sæsoner og i lang tid.


Letter no. 3. June 2018 Land of Love, Mother India

Letter no. 3. June 2018 Land of Love, Mother India

Dear friends,

We just got back from an amazing week in incredible India and we thought it was about time that we tell you a little bit about why we love India so much. 

Of all the places that we have been around the world, India is the one place where we have felt the most. Feelings of warmth, love, kindness, respect, happiness, gratefulness and chaos. India is so much and so much alive. One big holistic organism of people, animals and nature. Everything connects to everything. 

What brought us to India in the first place is India’s long and rich history and tradition for making textiles. Being close to people with so much knowledge about the handcraft is a gift and something that inspire us a lot. India is especially known for growing cotton and being one of our favourite materials, we felt drawn to the land of cotton. As designers, we feel that it is necessary to be close to the process and the people involved in making our designs. We also feel that it is our duty to bring the user closer to the maker.

Besides our professional interest, there is something about India that we just truly love. India is a very warm country in more than one way. The people and the spirituality among them is so unique for a country this size. There is room for everyone and everyone has a place to be. Perhaps that is why we always feel at home being in India.

Wishing you a lovely and warm summer.

Julie & Marie Skall

mand.jpg
 
IMG_1669_low.jpg
_MG_1087.JPG
IMG_1663_low.jpg
_MG_1221-kopi kopi_low.jpg
                                                      Julie in Anni dress in peace silk

                                                      Julie in Anni dress in peace silk

IMG_1722_low.jpg
IMG_1717_low.jpg
_MG_1233_low.jpg
                                                           Marie in Sea dress in linen

                                                           Marie in Sea dress in linen

_MG_1398_low.jpg
IMG_1320_low.jpg
IMG_1021_low.jpg
IMG_1645_low.jpg
_MG_1082_low.jpg
                                                              // thank you India

                                                              // thank you India

Letter no. 4. July 2018 The modern woman, spending a day off with Kathrine and her daughter Filippa

Letter no. 4. July 2018 The modern woman, spending a day off with Kathrine and her daughter Filippa

Letter no. 2. May 2018 The insider of fashion retail, Pernille Højbjerg

Letter no. 2. May 2018 The insider of fashion retail, Pernille Højbjerg

0